MESEC ROŽNEGA VENCA

Mesec oktober nas z molitvijo in premišljevanjem rožnega venca vzpodbuja k naši osebni molitvi.

Morda že od zgodnjega otroštva naprej nisi več molil. Morda ti je molitev sploh že povsem tuja. Ali pa so ti rekli, da je težko moliti oziroma da se tako in tako ne splača? Morda se bojiš, da Bog ne bo uslišal tvoje molitve. Morda pa si slišal o močnih občutkih, ki jih kdo doživlja pri molitvi, in se bojiš, da bi bil razočaran. A vse to te ne sme ovirati pri molitvi.

 Naredi majhen korak!

 Ti znaš moliti. Bog, h kateremu lahko moliš in ki ti hoče govoriti, te pozna. Bog ti je povsem blizu. Pozna te bolje, kakor ti poznaš samega sebe, in ti je bližje, kakor si ti samemu sebi. Jezus je učlovečeni Bog, ki hoče prebivati v tvojem srcu. Tu te pričakuje. Tu ga lahko iščeš in najdeš. Tu te hoče nagovoriti. Pozna te in te ljubi kakor nihče drug. Smeš se mu izročiti z vsem svojim življenjem, z vsem lepim in težkim, s svojim veseljem in svojo bolečino, skratka z vsem, kar te veseli, in vsem, kar te teži in česar te je sram.

Molitev pomeni, da se Bogu povsem izročiš. Molitev pomeni, da znaš molčati in poslušati. Pomeni, da sprejmeš Boga v svoje vsakdanje življenje, v svoje bitje in svoj spomin, v vse, kar misliš, govoriš in delaš. Bog je že storil veliki korak k tebi. Stori tudi ti vsaj majhen korak k Bogu.

Poskusi vsaj v tem mesecu z molitvijo obuditi stik z Bogom in nebeško materjo Marijo. Spoznal-a boš, da lahko blagodejno vpliva nate.Po: Youcat – Molitvenik za mlade