PRAZNIK GOSPODOVEGA OZNANJENJA

OB DNEVU CELODNEVNEGA ČEŠČENJA VELESOVO BOMO POZVNOLI OB VSAKI URI, KI NAJ VAS SPOMINJA NA MOLITEV PRED NAJSVETLEJŠEM V ŽUPNIJSKI CERKVI

Na praznik Gospodovega oznanjenja vseslovenski molitveni dan

Na pobudo ljubljanskega nadškofa metropolita in predsednika Slovenske škofovske konference msgr. Stanislava Zoreta so slovenski škofje določili, da bomo jutri, v sredo, 25. marca 2020, na slovesni praznik Gospodovovega oznanjenja Mariji, praznovali vseslovenski molitveni dan v čast Božji Materi Mariji v zahvalo za matere in priprošnjo za zdravje vseh bolnih. Škofje vabijo duhovnike, da ta dan pri svetih mašah vključijo prošnjo za vse matere, bolnike ter zdravstvene delavce v naši domovini. Člani redovnih skupnosti, družb apostolskega življenja in laiških gibanj so povabljeni, da v svojih domovih molijo za matere, družine, zdravje v naši domovini ter na priprošnjo Božje Matere Marije, ki jo v litanijah kličemo tudi »zdravje bolnikov«, k čimprejšnjemu končanju epidemije. Škofje vabijo družine in vernike, da ta dan posebej molijo rožni venec, zmolijo litanije Matere Božje, pojejo Marijine pesmi oz. preberejo praznično dnevno Božjo besedo -  https://hozana.si/index.php?datum=25.3.2020.

25. marca opoldne zmolimo očenaš

V teh dneh preizkušnje, medtem ko človeštvo trepeta pred grožnjo pandemije, bi rad predložil vsem kristjanom, da združimo svoje glasove in jih usmerimo v nebo. Vabim vse cerkvene poglavarje in voditelje krščanskih skupnosti skupaj z vsemi kristjani različnih veroizpovedi, da se obrnemo na Najvišjega, vsemogočnega Boga in skupaj istočasno zmolimo molitev, ki nas jo je naučil naš Gospod Jezus Kristus. Vabim torej vse, da vsi skupaj zmolimo očenaš v sredo 25. marca opoldne. 

 https://portal.pridi.com/2020/03/24/vseslovenski-molitveni-dan-v-cast-bozji-materi-mariji/

 

Pismo vere, upanja in ljubezni v družini

https://portal.pridi.com/2020/03/24/pismo-vere-upanja-in-ljubezni-v-druzini/

Kako je Bog ustvaril mamo?

https://portal.pridi.com/2020/03/24/kako-je-bog-ustvaril-mamo/

Modre misli o starših

https://portal.pridi.com/2020/03/24/modre-misli-o-starsih/

Papež: Na pandemijo odgovorimo z molitvijo vsega sveta

https://portal.pridi.com/2020/03/23/papez-na-pandemijo-odgovorimo-z-molitvijo-vsega-sveta/ 

Pismo zdravnika iz Lombardije

https://portal.pridi.com/2020/03/23/pismo-mladega-lombardskega-zdravnika/

Cena, ki jo v času pandemije plačujejo duhovniki

https://portal.pridi.com/2020/03/24/cena-ki-jo-v-casu-pandemije-placujej...

 

Teden družine – 7. dan

https://portal.pridi.com/2020/03/24/teden-druzine-7-dan/